iklan

Sunday, December 25, 2011

HATE SPEECH

today 25.12.11..
its X'mas!!..

want to wish to all my friend that is celebrating Xmas...
Merry Xmas and a happy new year!!
enjoy the holiday!!

ahmad endo - ya ku malas nak bukak fb...time camtuk tauk banyak hate speech...lamak2 tuk sik pernah gik kawan2 ku yang non muslim gago nak tulis d fb indah macam jangan wish selamat hari raya/ puasa atau apa jak...tapi marik ada juak orang bajet ustaz/ustazah post d wall madah jangan wish merry xmas!! aku rasa cam pa jak lah orang camtuk...suka nak molah hate speech...nak wish selamat hari natal pun d padah salah...aku tuk siklah pandey lak dalam selok belok agama tapi lamak2 aku idup sik pernah gik ustaz/ustazah/mak/ bapak aku ajar aku benci agama lain...mun nak molah hate speech ya fikir2 juak perasaan kawan yang berlainan agama...camni orang nak respek ngan agama kita mun kita dirik pun gago jak nak molah hate speech camya...
orang2 camtuk bagus layan part mr chow manas ngan samir lam hang over 2...
"Ni**a your death inside"

3 comments:

eva said...

hahhaha mena pdh ktk ya amat.. mcm2 jak.. dah lah kazen auntie mek raya krimas.. aunty mek sorang gik raya chinese new year...

AmirFX said...

Ingga ada juak nangga sidak yang post kedak ya...

ahmad endo said...

eva - nyalah

amirfx - mena padah dirik

anon - thanks...but did you ever consider that when we celebrate Maulidur Rasul the fb will fill with hate speech from other religion? i never experience it. Do check with the out national fatwa, they did discuss about candlelight vigil. I do appreciate your term of syuhabah i really do, but please consider this how do other religion what to respect us if we never give them respect? just plain simple i have non muslim friend they never say even a word about maulidur rasul but only respect. So why can't we?